Gratis forsendelse fra €20
Bestilt på arbejdsdage før 22:00 leveret i morgen
Gratis returnering inden for 14 dage

29.03.20

Maurice de Hond: "Fugtighed har stor indflydelse på spredning af coronavirus."

Social geograf og meningsmåler Maurice de Hond har i dag i det hollandske tv-program RTL Business Class gjort rede for, hvad effekten af fugtighed er på spredningen af coronavirusset. De Hond oplyser, at forholdet mellem influenzavirusset og den specifikke luftfugtighed ubestrideligt er påvist, og at dette sammenhæng også gælder for covid-19-virusset.

I litteraturen er han stødt på to mulige grunde til, at dette er tilfældet:

  • Ifølge dr. A. Evangelista svæver de aerosoler, som en inficeret person spreder, når vedkommende nyser, hoster eller rømmer sig, (meget) længere i tør luft end i fugtig luft.
  • Influenzavirusset (ligesom covid-19-virusset) har et såkaldt lipidhylster. Forskere mener, ræsonnere, at det er muligt, at denne membran beskadiges af meget vand i luften, hvilket gør virusset uskadeligt.

Det gælder både udendørs og indendørs luft.

Se her et klip fra udsendelsen RTL Business Class, hvor meningsmåleren de Hond gør rede for sin analyse hos Harry Mens:

Alle ophavsrettigheder tilhører de retmæssige ejere.

Relaterede artikler

Hvordan renser jeg min luftfugter?

Ved regelmæssigt at rengøre din luftfugter undgår du kalkaflejringer i filteret eller vandbeholderen på din luftfugter. Dette sikrer et hygiejnisk output, bedre ydeevne og en længere levetid for dit produkt. Men hvornår skal du rense din luftfugter, og hvad er den bedste måde at gøre det på? Vi forklarer det for dig trin for trin. [...]

4 fordele ved stilhed om natten

Støjende gadetrafik, sirener eller en brummende maskine i hjørnet af rummet - fuldstændig stilhed er ofte en mangelvare om natten. Og alligevel er fuldstændig stilhed faktisk gavnlig for dit fysiske og mentale helbred. Læs her om fordelene ved stilhed om natten, og hvordan det kan forbedre dit generelle velbefindende. 1. Bedre søvnkvalitet Støj [...]

Pust liv i hjemmet