Gratis forsendelse fra €20
Bestilt på arbejdsdage før 22:00 leveret i morgen
Gratis returnering inden for 14 dage

23/05/23

Hvordan renser jeg min luftfugter?

Hvis du renser din luftfugter regelmæssigt, forebygger du kalkaflejringer i luftfugterensfilter eller vandtank. Dermed sikrer du en mere hygiejnisk udgangsluft og en større ydeevne, og dit produkt holder længere. Men hvornår skal du rense din luftfugter , og hvordan gør du det bedst? Vi forklarer det trin for trin.

Vil du hellere se videoen? Så klik her.
Inden du begynder, skal du slukke for luftfugteren og trække stikket ud af stikkontakten.

1. Tag vandtanken ud, og tøm den.

Rengøring af luftfugter trin 1

 

2. Lav en blanding af 50 % lunkent vand og 50 % husholdningseddike til rengøring af vandtanken og luftfugterens inderside. Har du vores Tag (2)-luftfugter, skal du bruge nedenstående blandingsforhold.

  • Vandtank: 12,5 dl lunkent vand, 12,5 dl husholdningseddike
  • Inderside: 12,5 dl lunkent vand, 12,5 dl husholdningseddike

andet trin v2

 

Har du en anden luftfugter, , skal du fylde vandtanken op, og ved afkalkning af luftfugterens inderside skal du være opmærksom på luftudgangen – blandingen må ikke nå op over luftudgangen, da det kan medføre lækage.

 

3. Lad blandingen virke i mindst 20 minutter.

4. Hæld blandingen ud af vandtanken og luftfugterens inderside.

5. Skyl begge dele omhyggeligt med vand.

6. Brug en tør klud til at fjerne eventuelt resterende snavs og tørre luftfugteren af med.

Rengøring af luftfugter trin 6

 

Er det tid til den store hovedrengøring, skal luftfugterens filter naturligvis også skiftes 😉. Men hvordan ved du, at det er tid til at kassere det gamle filter? Det er det, når du og din luftfugter er blevet uadskillelige (læs: du har brugt den regelmæssigt i de seneste 3-6 måneder), eller når din luftfugter bliver omringet af en hvid tåge.

Husk at følge ovenstående punkter med jævne mellemrum. Så får du glæde af din luftfugter og et sundt indeklima i længere tid!

Relaterede artikler

4 fordele ved stilhed om natten

Støjende gadetrafik, sirener eller en brummende maskine i hjørnet af rummet - fuldstændig stilhed er ofte en mangelvare om natten. Og alligevel er fuldstændig stilhed faktisk gavnlig for dit fysiske og mentale helbred. Læs her om fordelene ved stilhed om natten, og hvordan det kan forbedre dit generelle velbefindende. 1. Bedre søvnkvalitet Støj [...]

Duux vinder 2 iF Design Awards!

Duux Vi er glade for at kunne meddele, at vi har vundet ikke én, men to prestigefyldte iF Design Awards for vores innovative produkter! Edge smart Vores konvektorvarmer og vores nye app er blevet anerkendt for deres fremragende design og funktionalitet. Edge Konvektorvarmeren er ikke kun stilfuld og elegant, men også utrolig funktionel. De vigtigste funktioner omfatter en [...]

Pust liv i hjemmet