Gratis forsendelse fra €20
Bestilt på arbejdsdage før 22:00 leveret i morgen
Gratis returnering inden for 14 dage

16.03.20

Sådan påvirker temperaturen og luftfugtigheden COVID-19-virusset

Vi bliver konfronteret med det flere gange om dagen gennem forskellige medier. COVID-19, bedre kendt som coronavirus, holder mange lande i et jerngreb og får stadig mere indvirkning på vores hverdag. Selv om dette ikke nødvendigvis er en grund til bekymring, er det godt at tage hensyn til enkelte ting for at minimere risikoen for at blive smittet.

Ud over at tage hensyn til vores personlige hygiejne og holde redskaber rene, kan en god luftfugtighed bidrage til at reducere yderligere spredning. "COVID-19-virusset kan næsten ikke modstå varme og fugtighed," siger en infektionsekspert fra RIVM¹.


Temperatur og luftfugtighed

Tidligere forskning² har også vist, at ved en luftfugtighed, der er højere end 80 % eller lavere end 20 %, er de fleste Coronavirusser ved en konstant temperatur på 20 grader Celsius stadig aktive efter to dage. Ved samme temperatur og en relativ luftfugtighed på 50 % overlevede mindre end 1 % af virusserne efter 2 dage.


Omgivelsestemperaturen kan også have stor indflydelse på aktiviteten og spredningen af virusser. For eksempel opstår der ofte andre virusser, der forårsager luftvejsinfektioner i vintermånederne. Det er indikationer for at dette skyldes reduceret modstand af slimhinderne i næsen, når der indåndes kold luft³.


At måle er at vide

Hvordan finder du hurtigt ud af, hvordan luftkvaliteten er i dine omgivelser? En sund (relativ) fugtighed er i gennemsnit mellem 40 % og 60 %. Ud over det faktum, at (for) tør luft kan føre til gener som hovedpine, svimmelhed og irriteret hud, kan det også øge overlevelsestiden for virusser og bakterier. Et hygrometer som f.eks. Duux Sense kan hurtigt vise dig den relative luftfugtighed i samtlige husets værelser.

Hvis du mærker, at luften i dine omgivelser er for tør, og du hurtigt vil ændre det, kan du vælge en af vores ultralydsluftfugtere. For eksempel er Tag velegnet til værelser på op til 30 m², og Beam passer fint til værelser på op til 40 m². Beam er udstyret med et indbygget hygrometer og kan fjernstyres med vores nye Smart App. En kombination af luftfugtere er også altid muligt for at dække større værelser.Hvis du foretrækker en naturlig måde at fugte på, kan Ovi og Motion være løsningen. Begge enheder fugter kun, når det er nødvendigt. Dette eliminerer risikoen for overbefugtning. En anden fordel er, at disse typer luftfugtere også har en luftrensende funktion. Partikler som svæver i luften, fanges op af Ovi i et PET + nylon vandfilter, mens Motion er udstyret med et kulfilter for at fjerne skadelige stoffer og gasser fra luften.


Ansvarsfraskrivelse: Vi kan desværre ikke beskytte dig mod COVID-19-virus med vores produkter. Men vi kan dog bidrage til at forbedre luftkvaliteten i dine omgivelser for at sikre, at bakterier og vira spredes mindre hurtigt og forbliver aktive i kortere td.


Kildeangivelse:

1 https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5043611/coronavirus-covid-19-ziekte-virus-zorgen-vragen-besmettelijk
2 https://www.condairgroup.com/humidity-health-wellbeing/scientific-studies/effects-of-air-temperature-and-relative-humidity-on-coronavirus-survival-on-surfaces
3 https://www.nu.nl/klimaat/6032793/gaan-lentetemperaturen-ons-beschermen-tegen-het-coronavirus.html

Relaterede artikler

Hvordan renser jeg min luftfugter?

Ved regelmæssigt at rengøre din luftfugter undgår du kalkaflejringer i filteret eller vandbeholderen på din luftfugter. Dette sikrer et hygiejnisk output, bedre ydeevne og en længere levetid for dit produkt. Men hvornår skal du rense din luftfugter, og hvad er den bedste måde at gøre det på? Vi forklarer det for dig trin for trin. [...]

4 fordele ved stilhed om natten

Støjende gadetrafik, sirener eller en brummende maskine i hjørnet af rummet - fuldstændig stilhed er ofte en mangelvare om natten. Og alligevel er fuldstændig stilhed faktisk gavnlig for dit fysiske og mentale helbred. Læs her om fordelene ved stilhed om natten, og hvordan det kan forbedre dit generelle velbefindende. 1. Bedre søvnkvalitet Støj [...]

Pust liv i hjemmet