Gratis forsendelse fra €20
Bestilt på arbejdsdage før 22:00 leveret i morgen
Gratis returnering inden for 14 dage

10/02/22

3 tips til en lavere energiregning

Forestil dig, at du kan spare energi uden at skulle gå på kompromis med komforten. I ånden af Warm Sweater Day 2022 - den største klimaindsats i Holland - deler vi 3 tips med dig, der får din energiregning til at falde. Godt for miljøet og din pengepung.

Tips til en lavere energiregning

1. Oprethold fugtighed

Føles dit hjem køligt, selvom radiatoren ikke er sat lavere end normalt? Så kan luftfugtigheden i dit hjem vær lav.

Sådan fungerer det: For at holde din kropstemperatur på 37 grader, afgiver din krop hele tiden den varme, den producerer. Hvis luften indeholder meget fugt, fordamper din kropsvarme mindre hurtigt. Men hvis luften indeni er tør (som den er i kolde vintermåneder), vil din krop hurtigere miste sin varme – hvilket resulterer i en lavere fornuftig temperatur.

Eksempel: En absolut temperatur på 19 °C føles som kun 17 °C ved en luftfugtighed på 10-20 %, mens det ved en luftfugtighed på 60 % føles som 19 °C.

Ved at øge luftfugtigheden i din bolig kan du uden tøven skrue ned for varmen den 11. februar 😉.

Tips til at øge luftfugtigheden derhjemme:

  • Lad din brusedør eller opvaskemaskine stå åben, så vanddamp kan sprede sig gennem rummet.
  • Spring tørretumbleren over og lad dit vasketøj tørre på et tørrestativ – mindre strømforbrug og godt for luftfugtigheden (win-win).
  • Vælg en luftfugter for at opretholde det perfekte luftfugtighedsniveau. Se luftfugtere.

En luftfugter for at øge fugtigheden i huset

2. Opvarm kun hvor og når det er nødvendigt

Selvom dette tip kan lyde logisk, er det ikke altid indlysende. Er der rum i huset, som du næsten aldrig bruger? Vælg så at slukke for centralvarmen disse steder, for at undgå unødvendigt energiforbrug.

Med et smart elektrisk varmeapparat, såsom Edge, kan du nemt indstille tidsplaner, der angiver, hvornår dit rum skal opvarmes. I kombination med solpaneler laver vil det ikke kun gøre din konto glad, men også planeten.

3. Gå bevidst efter en grad lavere

Vi forstår godt, at du foretrækker ikke at bruge din dag på at klapre tænder, men vidste du, at en lavere temperatur i nogle rum faktisk er gavnligt? Den ideelle temperatur i dit soveværelse er for eksempel mellem 15 ° C og 18 ° C. For ved en lavere temperatur producerer din krop mere melatonin - bedre kendt som søvnhormonet - så du sover tidligere og dybere. God grund til at putte dig ekstra tæt på din partner i aften!

Sænk bevidst opvarmningen for at spare energi og få en bedre nattesøvn

Relaterede artikler

Hvordan renser jeg min luftfugter?

Ved regelmæssigt at rengøre din luftfugter undgår du kalkaflejringer i filteret eller vandbeholderen på din luftfugter. Dette sikrer et hygiejnisk output, bedre ydeevne og en længere levetid for dit produkt. Men hvornår skal du rense din luftfugter, og hvad er den bedste måde at gøre det på? Vi forklarer det for dig trin for trin. [...]

4 fordele ved stilhed om natten

Støjende gadetrafik, sirener eller en brummende maskine i hjørnet af rummet - fuldstændig stilhed er ofte en mangelvare om natten. Og alligevel er fuldstændig stilhed faktisk gavnlig for dit fysiske og mentale helbred. Læs her om fordelene ved stilhed om natten, og hvordan det kan forbedre dit generelle velbefindende. 1. Bedre søvnkvalitet Støj [...]

Pust liv i hjemmet