Gratis forsendelse fra €20
Bestilt på arbejdsdage før 22:00 leveret i morgen
Gratis returnering inden for 14 dage

30.03.21

Reducer høfeber-symptomer med en luftrenser med HEPA-filter

Efter de lange, mørke vinterdage glæder alle sig til de første varme solstråler og de første forårsbebudere. Der kommer blade på træerne, de første blomster blomstrer og græsset begynder at gro. Selv om dette lyder som den ideelle årstid for mange mennesker, fyldes luften også med store mængder pollen. Samtidig med foråret er også høfebersæsonen begyndt.


Hvordan udvikler høfeber sig?

Høfeber er en allergisk reaktion på blomsterstøv fra græs, planter eller træer. Blomsterstøv, bedre kendt som pollen, kan ved indånding irritere slimhinderne hos personer med høfeber. Som følge heraf udløser immunsystemet et indledende inflammatorisk respons, som fører til et nyseanfald, en tilstoppet næse og sviende øjne. Nogle gange kan disse gener udvikle sig til træthed, hvæsende vejrtrækning eller selv astmatiske gener. Disse småskavanker kan hindre ens daglige aktiviteter.


Hvad er pollen?

Pollen er pulver eller blomsterstøv fra træer og planter, der frigøres, når disse planter blomstrer. Pollen har en størrelse på omkring 15 mikrometer og er stadig synlige med det blotte øje.

Pollen har omkring 10 gange mindre diameter end et menneskehår, men 10 gange større end en bakteriepartikel.


Hvad kan man gøre for at reducere symptomerne?

Hvis ovenstående symptomer er kendt, anbefales det først og fremmest at konsultere en læge. Heldigvis er der effektive lægemidler, der reducerer de første symptomer på høfeber. Desuden er det tilrådeligt at blive indendørs, når der er en mild forårsbrise og der derfor er ekstra mange pollen i luften. Hvis du går ud alligevel, kan du begrænse irritationen af øjnene ved at bruge solbriller. Er du også klar over, at pollen kan blive hængende i tøj? Derfor anbefales det at skifte tøj efter at du har være ude i et stykke tid. Kæledyr kan også have pollen i pelsen.


Er pollen også aktive indendørs?

Desværre er pollen ikke begrænset til udendørs miljøet, men trænger også ind i hjemmet. Dette sker ved at åbne et vindue eller via ventilationssystemet. For at gøre hjemmet så behageligt som muligt i høfebersæsonen, er det vigtigt at opretholde luftkvaliteten i huset. En luftrenser med HEPA-filter og ionisator kan være en god løsning.


Hvordan fungerer en luftrenser med HEPA-filter?

HEPA H13-filteret i Tube fanger 99,97 % af alle små støvpartikler, pollen, allergener og forurenede stoffer. Ionisatoren genererer en elektrisk ladning på de mindste partikler i luften, så de falder ned og let kan suges op af HEPA-filteret. Tube renser et værelse på op til 75 kvadratmeter på kun 20 minutter og kan betjenes overalt med Duux Smart App. Så hvis du er på vej hjem fra arbejde, sørger Tube for, at luften i dit hjem er renset, så snart du går over tærsklen!

Er du ude efter en kompakt luftrenser, som du nemt kan flytte med dig fra det ene værelse til et andet? Så er Bright løsningen. Bright renser værelser på op til 27 kvadratmeter og er derfor ideel til soveværelset (eller andre mindre værelser), hvor du gennemsnitligt tilbringer det meste af tiden om dagen. Ligesom Tube er denne luftrenser udstyret med et HEPA H13-filter og fjerner også uønsket cigaret- eller madlugt takket være det aktive kulfilter.

Tips: Hvad kan man ellers gøre mod høfeber?

Ud over at bruge en luftrenser i hjemmet kan følgende tips hjælpe dig med at reducere generne:

  • Prøv at undgå landlige områder så meget som muligt, mens der der en høj pollenkoncentration. Vær også opmærksom i byen: Udstødningsgasser kan forværre gener på grund af høfeber.
  • Vask sengetøjet regelmæssigt, og prøv at holde dit hjem så støvfrit som muligt. På denne måde forhindrer du pollen i at hvirvle op igen.
  • Prøv at holde vinduerne lukket så meget som muligt. Især når det blæser meget. Antipollennet kan også være en løsning.
  • Prøv at blive indendørs på solrige forårsdage, når det blæser Pollenkoncentrationen er højest på sådanne dage.
  • Hold græsset i haven kortklippet, så det ikke kan blomstre fuldt ud.
  • Undersøg på forhånd, før du beslutter dig for en feriedestination. Tjek blomstringstider eller vælg et rejsemål med mindre pollen i luften. Det kan være hav- eller bjergområder.
  • Prøv at finde ud af, hvilken pollen du reagerer mest voldsomt på, og tilpas haven i overensstemmelse hermed.
  • Hold vinduerne i bilen lukket så meget som muligt for at forhindre, at der blæses pollen ind i bilen. Vær også opmærksom på brugen af et ventilationssystem.
  • Tag solbriller på for at beskytte øjnene mod pollen. Vask også hænderne regelmæssigt og undlad at gnide øjnene i tilfælde af kløe.
  • Find ud af, hvilken pollen du er mest allergisk over for, og tjek pollenkalenderen, når du kan forvente denne type pollen.

Relaterede artikler

Hvordan renser jeg min luftfugter?

Ved regelmæssigt at rengøre din luftfugter undgår du kalkaflejringer i filteret eller vandbeholderen på din luftfugter. Dette sikrer et hygiejnisk output, bedre ydeevne og en længere levetid for dit produkt. Men hvornår skal du rense din luftfugter, og hvad er den bedste måde at gøre det på? Vi forklarer det for dig trin for trin. [...]

4 fordele ved stilhed om natten

Støjende gadetrafik, sirener eller en brummende maskine i hjørnet af rummet - fuldstændig stilhed er ofte en mangelvare om natten. Og alligevel er fuldstændig stilhed faktisk gavnlig for dit fysiske og mentale helbred. Læs her om fordelene ved stilhed om natten, og hvordan det kan forbedre dit generelle velbefindende. 1. Bedre søvnkvalitet Støj [...]

Pust liv i hjemmet